Pillows verkoopt Château De Raay aan Fletcher

Pillows verkoopt Château De Raay aan Fletcher

Fletcher neemt per 1 maart 2023 het Pillows Charme Hotel Château de Raay in Baarlo over van Pillows Hotels, dat wil focussen op high end luxury. Alle medewerkers gaan mee naar Fletcher, dat met deze overname de 110 hotels in Nederland.

Voor Pillows Hotels betekent de verkoop van Charme Hotel Château de Raay dat de groep de focus volledig op het high end luxury segment legt. Zo openden in november 2022 het 5-sterrenhotel Pillows Maurits at the Park in Amsterdam. In januari 2023 volgde de overname van het 3-sterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen. 

Loes Dingemans, ceo van Pillows Hotels, over de verkoop van het hotel in Baarlo: ‘Hoewel dit een moeilijk besluit was, is het vanuit strategisch oogpunt de juiste keuze voor Pillows Hotels. Met onder meer het baanbehoud voor de collega’s zien wij in Fletcher de juiste partner om dit hotel met veel enthousiasme voort te zetten.’

Château de Raay behoorde pas sinds 2020 tot het merk Pillows, daarvoor opereerde het onder de merknaam Sandton. Dat merk is door Pillows - wat toen nog International Hotel Management Group heette - volledig uitgefaseerd. Pillows wil inzetten op high end hotels in steden, De Raay paste onvoldoende in die plannen.

Onderdeel van Fletchers luxe segment

Het Limburgse kasteelhotel opereert in het viersterrensegment. Voor Pillows is dat de onderkant van hun portfolio, voor Fletcher juist de bovenkant. Zij zien Château De Raay als onderdeel van hun luxe segment. 

Fletcher Hotels is dan ook trots op de overname van Charme Hotel Château De Raay, zegt ceo Rob Hermans. 'Dit hotel is een waanzinnige toevoeging aan ons luxere segment. Door de veelzijdigheid leent dit hotel zich uitstekend voor het ontvangen van verschillende doelgroepen. Zowel lokaal, nationaal als internationaal. En vooral die mix van doelgroepen spreekt ons erg aan.’ 

Rijke historie van Château de Raay

Per 1 maart 2023 zal Fletcher Hotel Château de Raay onder de Fletcher vlag gasten ontvangen, als 111e hotel in de Fletcherfamilie. Het hotel, van oudsher Kasteel de Raay, heeft een rijke historie. Het uit de middeleeuwen daterende kasteel met landgoed is sinds 1326 in het bezit geweest van verschillende adellijke families, waarna het in 1937 in gebruik werd genomen als klooster voor nonnen.

In 1999 werd het kasteel verkocht aan een projectontwikkelaar die het gebouw volledig restaureerde tot hotelaccommodatie. De bijgebouwen en het kasteel werden onder een glazen overkapping gebracht, waarbij de muren van het kasteel goed zichtbaar zijn gebleven. Het De Raay is een Rijksmonument en ligt op een prachtig landgoed. 

Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over 50 kamers waaronder enkele luxe suites. Daarnaast heeft het verschillende private dining ruimtes, karakteristieke zalen, een fitnessruimte en een hooggewaardeerd restaurant met terras. 

Over Pillows

Naast hotels in Brussel en Gent houdt Pillows Hotels, dat in 2017 in de huidige vorm startte, na de verkoop van Chateau De Raay nog over: Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch en Coperto Restobar in Zwolle (2017), Luxury Boutique Hotel aan de IJssel en restaurant IJssel in Deventer (2021), Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, restaurant VanOost en Spring Brasserie (2022) en driesterrenrestaurant Inter Scaldes en bijbehorend boutique hotel (2023). Pillows valt onder International Hotel Management Group, dochteronderneming van Amerborgh, opgericht door Alex Mulder. 

Met de opening van Maurits at the Park eind 2022 werd het eerste Pillows hotel in Amsterdam, Pillows Luxury Boutique Hotel Anna Van Den Vondel, van de hand gedaan. 'Bij 5-sterren Maurits at the Park kunnen we onze gasten bieden wat in Anna van den Vondel helaas niet mogelijk was', laat Pillows weten. 'Daaronder een eigen restaurant, terras, parking en een guest experience op 5-sterren niveau. Zodoende zagen we niet direct meer het nut van het aanhouden van Anna van den Vondel. Personeel is overigens bijna geheel mee gegaan naar Maurits at the Park.'

Anna van den Vondel is verkocht en opereert inmiddels onder de naam Hotel Park 6.