Bon Appetit in Rijsbergen opent vernieuwde ijssalon

Bon Appetit in Rijsbergen opent vernieuwde ijssalon

Kim en Edwin van Es hebben de vernieuwde ijssalon van hun zaak Bon Appetit in Rijsbergen woensdag 22 februari geopend. 'We hebben al het rode eruit gehaald, waardoor het nu één geheel is, en de koffiehoek en ijsvitrine vergroot', aldus Edwin van Es.

In november kozen de eigenaren van de voormalige winnaar van de Cafetaria Top 100 voor een flinke verbouwing van de keuken van de cafetaria en de inpandige ijssalon.

Grotere vitrine

De ijssalon is voorzien van een nieuwe, grotere vitrine. ‘Kim wilde af van de ronde vitrine, maar ik wilde er per se éen terug, omdat dit meerverkoop stimuleert’, laat Van Es weten.

‘Je moet zien wat je koopt. Zeker als het gaat om het assortiment dat niet standaard is. We gaan nu van 28 naar 32 smaken.’

Koffiehoek vergroot

Verder is de (overheersende) kleur rood verdwenen, waardoor volgens Van Es nu sprake is van één geheel in de zaak. ‘Daarnaast hebben we ook de koffiehoek vergroot en staat alles nu strakker.’

Bakwand van 6,50 meter

In de keuken van de cafetaria bleef alleen de pizzaoven staan en werden de vitrines, de bakwand, de saladiere, het plafond en de wanden vervangen.

‘De nieuwe bakwand is bijna 6,50 meter lang, voorzien van een bakplaat, twee bain-maries en een adieu-fornuis waardoor vlees en vis naast elkaar kunnen worden gebakken zonder smaakoverdracht’, vertelde Van Es destijds aan Misset Horeca.

Nieuw interieur

In november 2021 kozen de ondernemers (al) voor een nieuw interieur, vervingen ze het roze en maakten ze het naar eigen zeggen allemaal wat chiquer.

‘Een restaurantgevoel, maar wel een cafetaria’, zo legde Van Es de veranderingen toen uit. Ook de toiletten werden opgefrist en alles was geschilderd.

De IJssalon van Breda

Afgelopen december startten ze bovendien een nieuw initiatief: Tijdvoorietslekkers.nl. Een website waarop macarons, bonbons, cannoli’s, kokosmakronen en verse stroopwafels kunnen worden gekocht.

Deze worden geleverd vanuit De IJssalon van Breda - Bon Appetit, die ze in april 2016 openden. Met een inpandig ijslaboratorium in een glazen ruimte, waardoor zichtbaar is hoe het ijs wordt gemaakt.

Bon Appetit in Rijsbergen werd in 2014 uitgeroepen tot winnaar van de Cafetaria Top 100.