Cafetaria Top 100-winnaar nieuwe voorzitter Ambachtelijk IJscentrum

Cafetaria Top 100-winnaar nieuwe voorzitter Ambachtelijk IJscentrum
Teun Loonen (l) en Edwin van Es.

Tijdens het IJsVak Gala heeft Teun Loonen, huidige voorzitter van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, Edwin van Es geïntroduceerd als zijn opvolger.

In november 2022 was Edwin van Es al toegetreden tot het bestuur van het Ambachtelijk IJscentrum, toen als vice-voorzitter. Nu is hij per direct benoemd als voorzitter van de vereniging. Teun Loonen blijft hem ondersteunen tot het einde van dit jaar.

Van Es (van Bon Appetit in Rijsbergen en De IJssalon van Breda in Breda) kwam door zijn ouders in 2002 met ambachtelijk ijs in aanraking. Zijn vader had op dat moment alleen een softijsmachine, maar wilde toch heel graag ambachtelijk ijs gaan verkopen.

In 2007 nam hij het bedrijf van zijn ouders over en schreef zich het jaar daarop in voor de wedstrijden. Hij werd in 2008 zelfs uitgeroepen tot 'IJssalon van het Jaar'. In 2014 won hij met Bon Appetit de Cafetaria Top 100.

'Verbetering bij Ambachtelijk IJscentrum'

Op de vraag of hij zichzelf had aangeboden als vice-voorzitter geeft Edwin Van Es aan: 'Ik werd vorig jaar gebeld door Teun Loonen, met het verzoek of ik vice-voorzitter wilde worden.' Vrij snel daarna trad van Van Es toe. Met nog maar 4 maanden achter de kiezen, is Van Es sinds 7 maart de nieuwe voorzitter van vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Van Es is duidelijk over zijn nieuwe titel: 'De afgelopen jaren is er al veel positief veranderd binnen en door de vereniging, maar er is altijd nog zeker ruimte voor verbetering.' Een van die punten waarvoor hij zich wil inzetten, is het samenwerken tussen de verschillende divisies. 'Samen kunnen we ervoor zorgen dat we elkaar verder helpen in deze ambachtelijke branche.'