Loket TEK-regeling geopend: aanvragen kan nog

Loket TEK-regeling geopend: aanvragen kan nog

In totaal hebben 364 ondernemers al een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Veel horecaondernemers kunnen de subsidie nog aanvragen.

Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kwam de eerste aanvraag om 9:07 uur binnen. Per uur gaat het om ongeveer tussen de 40 en 50 aanvragen. De meeste aanvragen komen uit de sectoren horeca, sport en recreatie, de landbouw en de detailhandel.

Aanvragen kunnen met terugwerkende kracht vanaf 1 november worden ingediend.

Energiesteun

De TEK-regeling hoort bij een pakket energiesteunmaatregelen van het kabinet. Zo kregen huishoudens in november en december een bijdrage aan de energierekening en sinds dit jaar geldt het prijsplafond voor elektriciteit en gas. Maar de TEK-regeling moest nog verder vorm krijgen waardoor ondernemers langer moesten wachten.

Het voorschot dat bedrijven kunnen krijgen werd maandag verlaagd naar 35 procent van het verschil tussen de vastgestelde minimumprijzen voor gas en elektra en de prijzen die de bedrijven daadwerkelijk aan hun energieleveranciers moesten betalen. Eerder zou dat de helft zijn, maar de prijzen voor gas en elektra zijn veel verder gedaald dan eerder verwacht.

Het TEK-loket van de RVO blijft nog open tot 2 oktober om 17.00 uur. De TEK-regeling loopt tot en met het einde van dit jaar.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.