Politie pakt verdachte moord café Hoorn op

De politie heeft dinsdagmorgen de 38-jarige N.V. (Visser) uit Zwaag opgepakt. De man wordt verdacht van het doodschieten van een 36-jarige Amsterdammer in een bomvol café in Hoorn.

Het slachtoffer werd 30 april door zijn hoofd geschoten. Hij overleed een week later aan zijn verwondingen. Het café in Hoorn zat tijdens het misdrijf vol met bezoekers, maar veel getuigen durven volgens de politie niets te verklaren. Uiteindelijk hebben getuigenverhoren nu toch voldoende aanwijzingen opgeleverd om de verdachte te kunnen aanhouden, zegt de politie.

Het fatale schot viel op Koninginnedag, kort voor elf uur 's avonds. Tot op heden duidt niets op een afrekening in het criminele circuit, aldus de politie. ‘We vermoeden dat het gaat om een ordinaire ruzie met een willekeurige bezoeker van het café die met grof geweld is beslecht.’Direct na het schietincident begon de politie een grootscheeps onderzoek, waarbij ook een buurtonderzoek werd gehouden. Maar de politie stuitte op angstige cafébezoekers, die niets wilden loslaten over de gebeurtenissen. De zeker honderd aanwezige mensen in het café waren bang voor wraakacties van de als vuurwapengevaarlijk bekend staande V. Ook zou V. de aanwezigen direct na het incident hebben bedreigd.

Een aantal personen wilde wel anoniem een verklaring afleggen, waardoor de verdenking in de richting van V. ging. In gesprekken hebben rechercheurs de afgelopen maanden geprobeerd het vertrouwen te wekken van getuigen om ze op die manier alsnog tot een verklaring te bewegen.Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie zal mensen blijven benaderen van wie wordt vermoed dat ze getuige zijn geweest van de schietpartij. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.