Ronald Opten nieuwe Wine Director Bougainville

Ronald Opten nieuwe Wine Director Bougainville
Ronald Opten

Na bijna een jaar te hebben gewerkt bij Olivijn* is Ronald Opten per 1 april gestart bij Hotel TwentySeven om als maître-sommelier het team van Bougainville* en Hotel TwentySeven te gaan versterken.

Ronald Opten is SVH Wijnmeester en heeft een achtergrond bij combinaties van toprestaurants en hotels. Zo werkte hij bij het Amstel Hotel en La Rive en bij Landgoed Duin & Kruidberg met restaurant De Vrienden van Jacob. Bij Bougainville volgt hij Lendl Mijnhijmer op die per 1 februari bij het bedrijf was vertrokken.

‘De combinatie van een tophotel en toprestaurant heeft mij altijd enorm aangesproken’, zo vertelt hij. ‘De stijl van gasten ligt mij wel, net zoals het internationale karakter ervan. Daar voel ik mij echt als een vis in het water en dan ook nog zo’n fantastische wijnkelder. De baan voelt als een droom. Dat snapte Menno Post, de chef en eigenaar van Olivijn*, natuurlijk ook. Gelukkig heb ik een jaar lang mijn opvolger Stijn Eckman kunnen klaarstomen, die werkt er al drie jaar en heeft heel veel talent.’

Eric Toren, de eigenaar van Hotel TwentySeven, is zeer blij met de aanwinst. Opten is een zeer ervaren gastheer, die met zijn gevoel voor gastheerschap in combinatie met creativiteit van Executive Chef van Bougainville* Tim Golsteijn, de gastbeleving voor de gasten naar een nog hoger niveau kan tillen.

De keuken van Bougainville met Tim Golsteijn is iets andere keuken dan die van Menno Post en dat beseft Opten ook. ‘Tim werkte bij La Rive toen ik daar startte in 2008 en ging niet zo lang daarna weg. Dus we kennen elkaar wel, maar hebben niet echt met elkaar gewerkt. Zijn stijl van koken is toch ietsje anders dan die van Menno. Wel met een Frans klassieke insteek maar zijn kookstijl heeft wat meer Aziatische tonen. Dat maakt het alleen maar leuker en uitdagender voor mij. Ik kan niet wachten om met die extreem mooie wijnkelder van Bougainville aan de slag te gaan’, zo besluit hij.