Terras Top 100 Event één week vervroegd - alle info en overige data

Terras Top 100 Event één week vervroegd - alle info en overige data

Het event van de Terras Top 100, waarop de lijst onthuld wordt, vindt plaats op maandag 26 juni. De hoofdjurybezoeken zijn twee weken daarvoor.

De onthulling van de Terras Top 100 vindt traditiegetrouw plaats bij de winnaar van het jaar ervoor. In 2022 was dat De Veranda in Amsterdam. Maar om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden het evenement te bezoeken, zal de bekendmaking dit jaar plaatsvinden in het nabijgelegen Amsterdamse Bos.

Vanwege de agenda op deze evenementenlocatie is besloten om de Terras Top 100 niet op maandag 3 juli, maar een week eerder op maandag 26 juni bekend te maken. Alle bedrijven die dit jaar in de Terras Top 100 komen, worden hiervoor uitgenodigd.

Hoofdjurybezoeken Terras Top 100 2023: 12 en 13 juni

Momenteel vindt de eerste ronde plaats van de jurering. Alle bedrijven die zich ingeschreven hebben, worden bezocht door juryleden en mystery visitors. Die bezoeken vinden plaats tot en met maandag 15 mei waarna de beste 100 bedrijven tussen 16 mei en 5 juni opnieuw bezocht worden om in de juiste volgorde gezet te worden.

De Terras Top 100-jury in 2021 op bezoek bij De Walrus in Leeuwarden.
De Terras Top 100-jury in 2021 op bezoek bij De Walrus in Leeuwarden.

Vervolgens krijgen 5 bedrijven op 7 juni een belletje dat de hoofdjury langskomt. Dat betekent dat ze in de top van de lijst staan én kans maken op de nummer-1-positie. De hoofdjury komt daarom langs om een uur lang met de ondernemer te spreken en de zaak en het terras te bekijken.

Deze bezoeken vinden maandag 12 en dinsdag 13 juni plaats. Bedrijven die in de top eindigen dienen op die data dus wel beschikbaar te zijn.

Onthulling complete Terras Top 100

De uitreiking en onthulling van de complete Terras Top 100 vindt uiteindelijke plaats op maandag 26 juni in het Amsterdamse Bos.

Daar zal de complete lijst van 100 naar 1 afgeteld worden, provinciewinnaars bekendgemaakt worden en prijzen als de Publieksprijs en Parel van het Jaar uitgereikt worden. Elk bedrijf dat in de Terras Top 100 staat wordt voor dit feestelijke evenement uitgenodigd én krijgt de mogelijkheid extra kaarten bij te kopen.