Nieuwe keten van appartementenhotels Bob W betreedt de Nederlandse markt

Nieuwe keten van appartementenhotels Bob W betreedt de Nederlandse markt

De door technologie gedreven aanbieder van extended stay appartementen Bob W komt naar Nederland en opent deze zomer twee locaties in Amsterdam, waaronder een met een rooftoppool.

Bob W, afkomstig uit Scandinavië, wil een slim en vernieuwend alternatief bieden voor hotels en extended stay verhuur. De groep richt zich op heel Europa en is al actief in Noorwegen, Finland, Estland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Griekenland en Spanje. En nu richt de groep de pijlen op Nederland, waar deze zomer twee Amsterdamse locaties openen.

Het bedrijf heeft als missie om panden in Europese steden om te bouwen tot bijzondere en aantrekkelijke verblijfplaatsen voor een verblijf van dagen, weken of maanden. De twee Amsterdamse locaties, Bob W Oosterpark en Bob W Noord, staan gepland om hun deuren deze zomer te openen.

Duurzame, slim ontworpen en functioneel

Bob W biedt een digitale receptie, ondersteund door een 24/7 bereikbaar digitale klantenservice, zodat gasten altijd voelen dat er goed voor hen gezorgd wordt. Ook heeft de keten een eigen technologieplatform gebouwd, samen met een reeks apps. De keten biedt appartementen voor kort verblijf die gasten het beste van twee werelden bieden: de authenticiteit en functionaliteit van een privé-appartement, met de betrouwbare kwaliteit van een hotel.

Functionaliteit staat centraal, inclusief voorzieningen om zelf een snelle maaltijd te bereiden en plekken om je spullen op te bergen. Met daarnaast doordachte details en kunst, om het appartement een huiselijke sfeer te geven. Als tijdelijke inwoner van de stad krijg je gratis toegang tot een gym in de buurt.

Lokaal design

Het meubilair, de kunst en het design van elke locatie is afgestemd op de omgeving. Met de focus op duurzaam, lokaal design, werkt de groep samen met creatievelingen van wereldklasse, kunstenaars en lokaal talent. In de Amsterdamse locaties komen onder meer op maat gemaakte Oosterpark-geïnspireerde prints van ontwerper Aafke Bouman, en lokaal geproduceerde tweedehands meubels.

Daarnaast beschikt Bob W Noord over lofts op het dak met AI-kunst, exclusieve Nederlandse designstukken, geüpcycled meubilair en andere unieke kenmerken om lokaal design en duurzaamheid samen te brengen.

Het interieurontwerp is geleverd door een nieuwe en binnenkort te lanceren designstudio in Amsterdam, het lokale ontwerpteam en de internationaal geprezen studio Holloway Li, bekend van onder andere de Hoxton en Locke Hotels.

Bob W klimaatneutraal

Bob W zegt 's werelds eerste internationale klimaatneutrale hospitality-aanbieder te zijn. Zo compenseert het bedrijf al zijn emissies dubbel, werkt met lokale partners, koopt waar mogelijk groene energie in en installeert energiebesparende slimme technologie.

Voor Bob W Noord werkt de groep samen met The Republica Development. Het appartementenhotel wordt gehuisvest in deze uitzonderlijk duurzame ‘stadstaat’, die zijn eigen energie opwekt, afval inzamelt om biobrandstof te produceren en de biodiversiteit ondersteunt met groene daken.

Bob W Oosterpark en Bob W Noord

Bob W Oosterpark opent de deuren aan de Middenweg in Amsterdam. De kamers en studio's zijn ondergebracht in dit voormalige Gerechtsgebouw, een monumentaal pand uit 1770. Het gebouw zelf is doordrenkt van geschiedenis - het was de plek waar Napoleon Bonaparte de sleutels van de stad Amsterdam in handen kreeg. Tijdens het restauratieproces en de aanpassingen is de sfeer van destijds intact gebleven, met behoud van veel van de oorspronkelijke charme en het erfgoed.

De locatie van Bob W Oosterpark
De locatie van Bob W Oosterpark

Bob W Noord is gelegen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord en zal bestaan uit 126 designappartementen en lofts. Deze nieuwgebouwde Europese flagship-locatie wordt een echte eyecatcher in het aanbod van Bob W, met een rooftop zwembad, een eigen wellness center en een restaurant.

De rooftoppool van Bob W Noord
De rooftoppool van Bob W Noord