Domino's Pizza groeit naar ruim 360 Nederlandse vestigingen

Domino's Pizza groeit naar ruim 360 Nederlandse vestigingen
De nieuwe vestiging van Domino's Pizza in Reuver.

Domino's Pizza heeft in de maand juni nog drie nieuwe vestigingen geopend. In Barendrecht startte de franchiseformule een tweede zaak en ook in Tilburg en Reuver zijn winkels geopend. Daarmee komt het aantal locaties van de Nederlandse marktleider uit op 362.

Aan de Reuchlinhaven in Barendrecht heeft franchisenemer Sjoerd van Seters zijn dertiende winkel geopend. Hij startte 29 jaar geleden als bezorger bij Domino’s Pizza en bouwt nu aan een (klein) imperium van vestigingen.

Multifranchisers

Jesse van Dorst is aan de Rijksweg in Reuver van start gegaan. Vanuit de winkel bedient hij klanten in zowel Reuver als Beesel. Van Dorst begon in 2012 als bezorger, opende in 2020 zijn eerste winkel en is inmiddels ook actief in Panningen, Venlo, Someren en Tegelen.

Ook in Tilburg is de Domino’s Pizza in handen van een ervaren franchiser. David Drees exploiteert al vestigingen in Cuijk, Gennep, Goirle, Helmond en Horst, en heeft al twee zaken in Tilburg.

De nieuwste winkel huisvest aan het Paletplein. Drees maakte twintig jaar geleden kennis met de formule toen hij er aan het werk ging als fietsbezorger.

Grootste speler

Door deze toevoegingen telt Domino’s Pizza, dat sinds 1989 actief is in ons land, inmiddels 362 vestigingen. Daarmee is het in Nederland de grootste speler in dit segment.

‘Door onze groei in winkelaantal zitten we nog dichter bij onze klanten, waardoor we onze ambitie om verse, handgemaakte pizza’s op duurzame wijze - met elektrische fietsen - thuis te bezorgen verder kunnen realiseren’, aldus Manon Stoutjesdijk van Domino’s Pizza.

‘We verwachten deze ambitie tot en met het einde van dit kalenderjaar invulling te geven met nog veertien nieuwe vestigingen.

Friet in assortiment

Domino’s Pizza voegde dit jaar friet toe aan het assortiment. In januari introduceerde het Crispy Oven Fries en in april volgden loaded fries. Dat laatste was volgens de onderneming het gevolg van het succes van de eerste. De loaded fries zijn verkrijgbaar in drie varianten.