Fine Hotels & Suites voegt oud-hoofdkantoor KLM toe aan portfolio

Fine Hotels & Suites voegt oud-hoofdkantoor KLM toe aan portfolio

Fine Hotels & Suites breidt het porftfolio uit met De Plesman Residences. In het voormalige hoofdkantoor van luchtvaartmaatschappij KLM aan de Plesmanweg in Den Haag zijn vanaf 1 augustus 21 'serviced appartments' te huur.

De Plesman Residences biedt acht verschillende types appartementen, in omvang variërend van 58 vierkante meters tot 213 vierkante meters, waarvan het merendeel beschikt over een balkon. Geschikt voor een verblijf van enkele maanden en inclusief een hopsitalityservice.

Fine way of living

Met als doel gasten een ‘fine way of living met een warm en stijlvol interieur, conciërge- en housekeepingservices en parkeerfaciliteiten op eigen terrein. In het vierde kwartaal van dit jaar komen daar The Gym en The Office - flexwerkplekken - bij.

De Plesman Residences

De Plesman Residences is onderdeel van de ontwikkeling van Plesmanduin, een nieuwe Haagse wijk met gevarieerd woonaanbod. Het gebouw, dat volledig gasloos is, is volgens Fine Hotels & Suites ideaal gelegen tussen het centrum van de stad en het strand van Scheveningen, en met openbaar vervoer voor de deur.

Corina Waaijer

Fine Hotels en Suites komt uit de koker van Corina Waaijer en is in 2008 opgericht. In het portfolio zitten ook Stadsvilla Mozaïc in Den Haag, Stadsvilla Mout in Schiedam, Casa Julia in Delft en Buitenplaats de Bergse Bossen in Driebergen-Rijssenburg.

Foto: Home Switchers
Foto: Home Switchers

Monumentaal pand

‘Het verbinden van mijn passie voor gastvrijheid met mijn liefde voor mooie gebouwen, is de rode draad in de Fine Hotels & Suites’, aldus Waaijer. ‘Nu ook in de Plesman Residences. Ik ben enorm trots dat we met ons merk de volgende stap kunnen maken en wel in het prachtige monumentale pand van het voormalige KLM-kantoor. In 2024 geven we hier nog een vervolg aan, maar daarover later meer.’

Den Haag

Het KLM-hoofdkantoor kwam in de Hofstad, omdat Albert Plesman in de jaren dertig op zoek was naar een locatie en dichtbij politiek Den Haag - die het bedrijf destijds subsidieerde - wilde zitten.

In het ontwerp van de hand van Dirk Roosenburg zijn veel stijlelementen uit de Haagse School te vinden. Daaronder de in het oog springende daklijsten en de repeterende staanders in de gevels.

Tussen 1949 en 1969 deed het dienst als hoofdkantoor voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, daarna is het in gebruik genomen door het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Fine Hotels & Suites meldde vorig jaar juni aan Misset Horeca en de drie jaren daarna drie restaurants en twee hotellocaties in Den Haag en Leiden aan toe te (willen) voegen.