Herberg Kraantje Lek overgenomen door Spinning Group

Herberg Kraantje Lek overgenomen door Spinning Group
Michael Kras en gezin bij Kraantjke Lek.

Spinning Group, dé horecagroep van Haarlem en omstreken, kondigt met trots de overname aan van de historische herberg Kraantje Lek. Het betoverende pand, dat zijn oorsprong kent uit 1542, voegt zich bij het bruisende portfolio van Spinning Group, onder leiding van de nieuwe eigenaar Michael Kras.

Voor Michael Kras is de overname van Kraantje Lek een droom die werkelijkheid wordt. 'Wij geloven in de magie van Kraantje Lek en streven ernaar om dit historische erfgoed te behouden voor de komende generaties,' aldus Kras.

Het familierestaurant, gelegen aan de voet van het duin De Blinkert in Overveen, is al lange tijd een begrip in Haarlem en omgeving. Vanaf 1739 draagt het de naam Kraantje Lek, waar het ooit begon als herberg Rockaers in 1542. Het restaurant is omringd door bos en duinen en heeft een terras en speeltuin.

Kraantje Lek onderscheidt zich door zijn eenvoudige concept: geen poespas, maar wel goede smaken, kwaliteit, en puurheid. Duurzaamheid en lokale betrokkenheid vormen belangrijke pijlers binnen dit concept.

Spinning Group

Voor Spinning Group markeert de overname van Kraantje Lek een welkome aanvulling op het bestaande portfolio dat bestaat uit Roast Bar Haarlem, Fishbar Monk en Parnassia aan Zee. Spinning is ook partner partner van Mooie Boules in Haarlem, Amsterdam en Eindhoven, waar wij de foodcourts bemannen.. De groep, opgericht in 2015, begon als een jongensdroom en is uitgegroeid tot dé horecagroep van Haarlem en omstreken. Spinning Group heeft meerdere locaties en meer dan 150 mensen in dienst.

Spinning Group kijkt uit naar de volgende fase voor Kraantje Lek en is vastbesloten om de rijke geschiedenis en unieke charme van deze plek te behouden.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca