Pop-up café in de Domtoren in Utrecht van brouwerij uit de stad

Pop-up café in de Domtoren in Utrecht van brouwerij uit de stad

De Utrechtse brouwerij VandeStreek opent binnenkort een pop-up café in de Domtoren. Er wordt dan een bier gepresenteerd dat gerijpt is in de Domtoren zelf.

Biercafé in de Domtoren

Van 29 februari tot en met 3 maart wordt de Domtoren omgetoverd tot een biercafé. Van donderdagavond tot en met zondagavond zullen de taps open gaan op 12 meter hoogte in de Michaëlskapel, recht boven de onderdoorgang van de Domtoren.

De samenwerking is gestart met het rijpen van een bier op houten vaten in de kelder van de Domtoren, een jaar geleden. Het bier, een quadrupel die op whiskyvaten gerijpt is, wordt tijdens het pop-up evenement voor het eerst aan het publiek gepresenteerd.

Torenwachter en een illegaal café

'Dit bier moest natuurlijk iconisch worden. Daarom hebben we gekozen voor een zware Belgische bierstijl die goed matcht met de zachte whiskyvaten die we hebben geselecteerd', aldus oprichter Sander van de Streek. Het bier draagt de naam Torenwachter, vernoemd naar de torenwachter die er van beticht werd in de toren een illegaal café te runnen.

Ronald van de Streek voegt toe: 'Telkens als ik de Domtoren zag dacht ik er aan hoe mooi het zou zijn om bier te rijpen in dit icoon van Utrecht. Helaas lukte het niet om bier bovenop de dom te rijpen – maar in de kelder vonden we een geschikte plek. De Torenwachter is daarom gerijpt in de eeuwenoude kelders die niet regulier toegankelijk zijn voor publiek.'

Tijdens de pop-up is iedereen welkom tussen 17:00 en 0:00 uur. Het pop-up café is ook een locatie van het jubilerende Café Theater Festival. De capaciteit in de toren is beperkt dus het kan zijn dat er een kleine wachtrij opbouwt bij Domplein 21, de ingang van de toren.