Inventaris Koreaans restaurant Chimac Chicken in Eindhoven onder de hamer

Inventaris Koreaans restaurant Chimac Chicken in Eindhoven onder de hamer

Wie opzoek is naar een inrichting voor een (Aziatisch) restaurant, kan nu zijn slag slaan. De volledige inboedel van Chimac Chicken in Eindhoven, dat twee weken geleden failliet ging, staat in de etalage. Op de site van Veilinginstituut HNVI kan geboden worden.

Tafels, stoelen met kunstlederen bekleding, een verrijdbare driedeurs buffet-vrieskast. Het is allemaal aanwezig, genummerd en voorzien van stickers. Geïnteresseerden in huisraad en decoratie voor specifiek Aziatisch restaurants kunnen hun hart ophalen. Denk aan Aziatische hanglampen, bamboe serveerbakjes, flessen Chai Tea siroop of ruim zestig Ruim 60 asymmetrische kommen van QFINE CHINA.

Binnen half jaar failliet

Reden dat de inboedel van het Koreaanse kiprestaurant te koop staat, is voor de eigenaar van Chimac Chicken vanzelfsprekend minder fraai. Binnen een half jaar ging de zaak in Eindhoven failliet. Na een feestelijke opening eind september aan de Nieuwe Emmasingel, kan dus nu geboden worden op de site van Veilinginstituut HNVI.

De locatie zou oorzaak van het bankroet zijn geweest, zegt curator Reinoud van Oeijen in het AD. ‘De eigenaar heeft ook een zaak in Tilburg en die loopt volgens hem heel goed’, aldus Van Oeijen. ‘Volgens de bestuurder was er de afgelopen maanden te weinig klandizie”, vervolgt de curator in het dagblad. Daardoor zou de restauranteigenaar in de knel zijn gekomen met de huurprijs.

Niet tevreden over locatie

Ook de Frietaire, het eerste airfryer-restaurant van Nederland zat op dezelfde locatie en ging na anderhalf jaar op de fles. Eigenaar Jules Paquay liet destijds aan het Eindhovens Dagblad weten ‘niet tevreden over de locatie’ te zijn. En dat terwijl hij begin 2022 nog zo enthousiast begon met het nieuwe concept: 'Ik wilde niet de zoveelste zijn, maar juist vernieuwend en opvallend', zei de ondernemer tegen Misset Horeca.

Wie de inboedel van Chimac Chicken met eigen ogen wil zien, kan op 2 april – tussen 9 en 11 uur een kijkje nemen in het pand aan de Nieuwe Emmasingel 42 in Eindhoven.

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.