Terras Top 100 2024 nr. 71: Restaurant Hendrik, Vreeland

Terras Top 100 2024 nr. 71: Restaurant Hendrik, Vreeland

Restaurant Hendrik heeft een gezellig en uitnodigend terras. Op het terras zijn bankjes aan de zijkant van het pand, met apart ook zitjes, en daarnaast nog losse tafels en stoelen.

Het terras is voorzien van zonwering aan de gevelzijde en eventueel ook een losse parasol. Midden op het terras staat een prachtige parasolboom met lampjes en lantaarns erin, wat je echt het gevoel geeft alsof je thuis zit. De tuin is heel mooi met planten en bloemen, en wat opvalt, is dat de onverharde ondergrond geheel vrij is van onkruid. Dat is een compliment waardig.

De eerste bestelling drankjes wordt snel opgenomen en binnen de verwachte tijd op tafel gezet. Na enige tijd wordt de lunchbestelling opgenomen en wordt deze ter controle herhaald. De lunch is van goede kwaliteit en wordt erg snel op tafel gezet. De tafels worden ook meteen snel afgeruimd en schoongemaakt. Het is een komen en gaan van mensen, dus die zitten niet bij aankomst aan een vieze tafel. Dat is top. Er wordt herhaaldelijk gevraagd of alles naar wens is. Heel fijn! De rekening wordt gepresenteerd op een schoteltje met voor iedereen een zuurtje.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.