De vriendelijke en correcte medewerkers dragen nette bedrijfskleding met een chique uitstraling, bestaande uit witte blouses met logo, zwarte broeken en grijze schorten. Drankjes worden snel en goed geserveerd en de huisgemaakte cheesecake is een hoogtepunt. Als gasten een gerecht willen delen, wordt de tafel meteen ingedekt met extra bordje en bestek.
Tussendoor vraagt de bediening of alles naar wens is en of ze nog iets willen drinken. Ze houden het terras goed in de gaten en zorgen ervoor dat lege glazen en rommel snel worden opgeruimd. Bij het afrekenen noemt de medewerkster alleen het bedrag, niet de items. Een aandachtspuntje, maar verder is het een professioneel terras, waar de medewerkers het assortiment goed kennen en goed op de hoogte zijn van wat er in hun ‘wijk’ gebeurt.
Terras Top 100 2024 nr. 57: Bar Restaurant Hofman, Alkmaar

Het terras van Hofman met comfortabel meubilair is bijna volledig overdekt, waardoor het ook bij minder goed weer aangenaam is. Gasten worden snel benaderd door een medewerker die meedenkt over de beste zitplek, vooral met kinderen.
De beste voorbereiding op het terrasseizoen
Van maart t/m juni gaan mystery guests en vakjuryleden – ervaren horecaondernemers en oud-winnaars – op pad om honderden terrassen te bezoeken.Ze letten op alles wat telt voor je gasten: hoe word je welkom geheten, is het terras netjes, hoe goed kent het team de kaart? Na afloop krijg je een helder rapport met scores en tips waar je echt wat aan hebt. En natuurlijk maken we de 100 beste terrassen bekend tijdens een knallende uitreiking!
Krijg het beste van Misset Horeca in je mail
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.
