Terras Top 100 2024 nr. 26: Sophia's, Leeuwarden

Terras Top 100 2024 nr. 26: Sophia's, Leeuwarden

Sophia's in Leeuwarden is een zogenaamde 'urban allseason hotspot' met twee terrassen, met in totaal 120 zitplaatsen. Het terras is modern en multifunctioneel, geschikt voor diverse gelegenheden van borrels tot feesten. Het station is dichtbij en zorgt vanzelfsprekend voor de nodige exploitatiemogelijkheden.

Bij aankomst wordt de jury vriendelijk verwelkomd door een restaurantmedewerker die de weg naar het terras wijst. De gerechten zijn smakelijk gepresenteerd, waarbij opvalt dat het bestek goudkleurig is, wat Sophia's een onderscheidende touch geeft. 

Het restaurant, met zijn grote terras, verdient meer aandacht in de publiciteit en op social media. Verbeterpunt is wel de productkennis van het verder enthousiaste personeel, zodat vragen over de menukaart nog adequater beantwoord kunnen worden.  

Sophia’s staat terecht hoog in de Terras Top 100 vanwege de vriendelijke service, strakke uitstraling en goede prijs-kwaliteitverhouding. Vorig jaar was er een 83ste plek, dus misschien zit er volgend jaar nog wel meer in het vat? 

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.