Bij de bloedige schietpartij raakten de barkeepster en haar vriend gewond. De schutter kwam het café aan het Weena even na twee uur 's nachts binnen, pakte een pistool en schoot gericht op de vriend van de uitbaatster van The Cave. Die werd diverse malen getroffen, maar overleefde de aanslag. Zijn neef, die probeerde tussenbeide te komen, werd dodelijk getroffen. De barkeepster kreeg een kogel in haar voet. De schutter vuurde totaal twaalf kogels af en verliet het pand. De barkeepster en haar vriend wezen allebei direct K. aan als de dader. Volgens justitie was de schietpartij een afrekening om drugs.
De verdachte zou de vriend van de barkeepster bewust uit de weg hebben willen ruimen. Hij moest opdraaien voor een schuld van 200.000 euro die de verdachte nog van een andere man te goed had. Zijn neef had domweg pech dat hij ook werd geraakt en overleed.
Officier Den Hartigh legde K. nog vijf andere geweldsmisdrijven ten laste, die hij eerder in Amsterdam zou hebben begaan. Volgens de officier is K., die toegaf dat hij XTC, cocaïne en soms een fles wodka per dag gebruikte, gevaarlijk en zeer agressief. 'Er gelden geen verzachtende omstandigheden. De samenleving moet zo lang mogelijk tegen hem worden beschermd.'
De eigenaar van een andere Rotterdamse bar heeft K. de avond van de schietpartij gezien. Die zou op zoek zijn geweest naar de vriend van de uitbaatster van The Cave. Uit onderzoek naar het gebruik van zijn mobiele telefoon bleek ook dat hij die avond met zijn doelwit had gebeld.
K. ontkende alles en beweerde dat hij destijds bij zijn ex-vrouw in België verbleef. Hij zou naar een shoarmazaak zijn gegaan. De vrouw verklaarde dat hij op stap was met twee neven, maar volgens justitie is dat geen sluitend alibi. De vrouw zou bovendien doodsbang zijn voor K. wegens eerdere mishandelingen.
Advocaat J. Kuijpers noemde de eis tegen zijn cliënt veel te hoog. Volgens hem proberen de twee overlevenden K. erin te luizen. Ze hadden met hem nog een rekening om drugs te vereffenen. Toen de schietpartij was geweest, zouden ze gedacht hebben dat K. de opdrachtgever was en hem de schuld hebben gegeven.
De werkelijke schutter zou een andere man zijn, een hulpje van K. In deze moordzaak is inderdaad nog een medeverdachte. Die zit in Berlijn in de cel en verscheen vrijdag als getuige. De man zweeg en wilde zelfs geen eed afleggen. Volgens justitie was hij de fatale avond de chauffeur van K.
Kuijpers vindt de twee verklaringen van de slachtoffers te mager en te inconsistent om zijn cliënt twintig jaar de cel in sturen. DNA-onderzoek wees niet in de richting van K. Volgens Kuijpers levert het gsm-verkeer ook geen bewijs. Een neef van K. zou de telefoon die avond hebben geleend en een voor hem onbekende aan de lijn hebben gekregen. Kuijpers vroeg de rechter de verklaringen goed te wegen. 'Als het om een drugskwestie gaat is niemand te vertrouwen.'
Uitspraak 25 juli.