De 38-jarige Ringers, geboren in Groningen en woonachtig in Haren, deed de afgelopen jaren ervaring op in onder meer Ivy in Rotterdam en Librije Zusje in Amsterdam. Sinds zijn terugkeer naar het noorden in 2016 werkte hij bij diverse restaurants in Drenthe en Groningen, waar hij zich richtte op koken met streekproducten. ‘Dit is een langgekoesterde droom die werkelijkheid wordt’, zegt Tim Ringers. Voor het eerst opent hij zijn eigen restaurant.

Geïnspireerd door de natuur
De keuze voor de locatie was snel gemaakt. ‘Naast koken heb ik een grote passie voor de natuur. Toen ik hier de eerste keer kwam, stond ik in het haventje en keek om me heen. Overal zag ik wilde bloemen en watermunt groeien. Meteen schoten er allerlei gerechten door mijn hoofd waarbij ik deze producten kan gebruiken. Ik werd letterlijk geïnspireerd door de omgeving’, aldus Ringers.
Lokale ingrediënten

Bij Borage staan beleving en verbinding met de omgeving centraal. Ringers wil nauw samenwerken met lokale ondernemers en leveranciers. Het restaurant zal hoofdzakelijk gebruikmaken van ingrediënten uit de regio, een aanpak die hij eerder al succesvol toepaste.
Verbouwing en opening terras
Op 1 juni krijgt Ringers de sleutels van het pand. Daarna wordt begonnen met de verbouwing om het restaurant klaar te maken voor de officiële opening op 1 oktober. Tot die tijd opent hij het terras voor gasten voor een drankje of lunch, met onder andere eigen gemaakt brood, verse vis uit het Zuidlaardermeer en andere producten uit de omgeving.