Jansen was een bekend gezicht in de Utrechtse horeca. Landelijke bekendheid verwierf hij met de oprichting van het culinaire magazine Bouillon! dat hij in 2003 oprichtte, na enkele jaren als journalist te hebben gewerkt.
Bouillon! verscheen vier keer jaar en had een oplage van 5000 exemplaren. Aanvankelijk kwam het blad met de titel Bouillon Magazine uit onder de paraplu van uitgeverij Kosmos. Later nam hij het echter over en gaf hij het onder eigen beheer uit met de titel Bouillon!

De culinair journalist bracht het blad uit samen met zijn vrouw Anka. Jansen omschreef het blad als 'een cultureel gastronomisch magazine in boekvorm dat probeert de gastronomie te linken met andere culturele expressies zoals geschiedenis, literatuur, fotografie, filosofie, muziek en culturele antropologie'. In 2022 verscheen met nummer 75 de laatste editie.
Kroegleven
De in Arnhem geboren Jansen trok in de zeventiger jaren van de vorige eeuw naar Utrecht voor de studie Internationaal Politiek Rechtelijke Betrekkingen. Daarnaast stond hij in de Domstad achter de bars van de Carafon en Café de Boon.
Omdat hij het Utrechtse kroegleven maar saai vond, opende hij in 1978 Café De Zaak, aan de Ganzenmarkt. In een prachtig in memoriam schrijft Jeroen Wielaert op de Utrechtse nieuwssite de NUK over de sfeer in de beginjaren van De Zaak: ‘De klandizie was hoogst gemêleerd, studenten mengden zich met politici, punkers, vakbondsmensen en kunstenaars, waaronder ook Herman Brood die furore maakte met de Wild Romance.’
Op het Wed nam Jansen in 1983 café de Twijfelaar over. Hij doopte het om tot Orloff, zoals het café nog altijd heet. Na vijf jaar deed hij de cafés van de hand.
Culinaire boeken
Begin negentiger jaren begon Jansen steeds meer te schrijven. Van 2000 tot 2005 werkte hij bij Horeca Journal en Misset Horeca. Jansen verwierf als culinair journalist bekendheid met de zogenaamde culinaire stambomen. Hij stelde een bekende chef centraal en interviewde vervolgens alle mensen om hem heen die ooit bij de chef gewerkt hadden. Het leverde hem zijn eerste (en zeker niet zijn laatste) culinaire boek op: De Patrons Cuisiniers.
Als freelancer schreef hij later ook voor Miljonair en Wining and Dining. Ook volgden reportages van driesterrenrestaurants door Europa. Het resulteerde uiteindelijk in de oprichting van Bouillon!
Zijn werk werd meermaals onderscheiden. Zo won hij in 2007 de Wine Professional Diamond Award (samen met Alain Caron. In 2008 volgde de toekenning van de Wina Born-prijs voor culinaire journalistiek en in 2011 ontving Jansen de Gildeprijs 2011.
Will Jansen is 76 jaar geworden.