‘Petit is een op en top horecaman, die zijn gasten voorop plaatst. Hij weet hen op bijzondere wijze een goed gevoel te geven door zich in hun situatie te verplaatsen. Hij heeft een scherpzinnig oog voor gastvrijheid.’ Het juryrapport loog er niet om.
Volgens jurylid Joop Braakhekke wil Petit hotelgasten een bijzondere ervaring laten beleven. ‘Doordat hij zijn hotels een eigen sfeer heeft gegeven, is je verblijf uniek te noemen. Zijn personeel is heel gastvrij en weet je echt dat warme gevoel van “ik ben er welkom” mee te geven.’
Met ‘markant’ onderscheidt de jury horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca. De finale kwam tot stand na regionale wedstrijden. De kandidaten voor de wedstrijd zijn veelal voorgedragen door collega-ondernemers. De verkiezing wordt georganiseerd door KHN in samenwerking met vakblad Horeca Entree.
De finalisten waren:
Amsterdam: Casper Reinders van Jimmy Woo, Suzy Wong en Noa
Drenthe: Jan Tuin van Dinnercafé Bussemaker (Exloo)
Flevoland: Joke en Erik Hellendoorn van ’t Voorhuys (Emmeloord)
Friesland: Jilles Dijkstra van de Leave Sawntjin (Hijum)
Groningen: Hans van Diest van Gasterei de Seghesteen (Slochteren)
Gelderland: Twan Krebbers en David Brons van Matrixx (Nijmegen)
Limburg: Frits en Katinka Pelt van Café Pelt (Heerlen)
Midden Nederland: Ruud en Justin van Hooydonk van Nieuwegeins Business Center
Noord-Brabant: Patrick Verbunt van Bonheur Groep (Tilburg)
Noord-Holland: Kees en Henriëtte den Ouden van Grond Hotel Opduin (Texel)
Overijssel: Hennie van der Most
Zuid-Holland: Lucas Petit van Badhotel Rockanje en Delta Hotel (Vlaardingen)
Vorige winnaars:
2003 Thierry Kamminga (Café Cheers, Sneek)
2002 Michel Lambermon (Lambermon’s Eigenwijze Kooktheater, Haarlem)
2001 Harald Droste (Droste’s Hotel & Restaurant, Tubbergen)
2000 Evert-Jan van der Gun (Lof der Zotheid, Den Haag)
1999 Elly Zwinkels (Koffiehuys Zowyzo, Venlo)