Fred Teeven lanceert app Veilige Horeca

Fred Teeven lanceert app Veilige Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op 10 oktober met staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie de app Veilige Horeca, gelanceerd. Deze tool is ontwikkeld met subsidie van het ministerie van Veiligheid en Justitie en helpt horecaondernemers de veiligheid in hun zaak te vergroten. De app heeft betrekking op de thema's Overvallen, Inbraak, Interne fraude, Agressie, Afpersing en Mensenhandel.

Gebruikers van de app kunnen per thema een checklist doen en krijgen daarna hierover tips en adviezen die ze naar zichzelf kunnen mailen. Ondernemers worden op deze manier nog bewuster van de veiligheidsrisico's in hun horecabedrijf, stelt KHN. De lancering van de app vindt plaats in de Week van de Veiligheid.

Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur van KHN, stelt dat de emotionele en financiële gevolgen van criminaliteit voor ondernemer, medewerkers en gasten enorm zijn. ‘Daarom investeert KHN samen met de overheid in advies, maatregelen en campagnes om criminaliteit in de horeca terug te dringen. Stilstaan bij veiligheid betekent dat je voor jezelf in kaart brengt wat je al doet en wat je misschien nog moet doen. Daarbij is de app Veilige Horeca een modern en handig hulpmiddel’, aldus Van der Grinten.

Staatssecretaris Teeven zegt dat de app een onmisbaar attribuut lijkt voor elke horecaondernemer. Teeven: ‘Kortom: zet hem in uw telefoon. Zo heeft u dit belangrijke hulpmiddel altijd snel bij de hand’.

De app is te downloaden via www.veiligehoreca.nl.