Horeca en catering onderdeel van Alliantie Verduurzaming Voedsel

Horeca en catering onderdeel van Alliantie Verduurzaming Voedsel

Horeca, catering, boeren, tuinders, fabrikanten en supermarkten werken vanaf 2013 onder de naam Alliantie Verduurzaming Voedsel met elkaar verder om de voedselketen te verduurzamen. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de toekomstagenda verduurzaming voedsel in de Pulchri Studio in Den Haag.

De vijf brancheorganisaties die de voedselketen vertegenwoordigen, geven daarmee een doorstart aan het Platform Verduurzaming Voedsel, dat in 2009 met steun van de overheid het levenslicht zag en na 2012 ophoudt te bestaan, zo laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten.

Door de krachten ook in de toekomst te bundelen, willen de private partners verduurzaming verankeren in alle bedrijfsprocessen door de gehele keten, en de duurzame basisnorm voor voedselproductie steeds verder verhogen.

Secretaris-generaal Buijink van het ministerie van Economische Zaken nam vandaag het rapport ‘De Kracht van Ketensamenwerking’  met de resultaten van het Platform in ontvangst. ‘In 2009 nam het ministerie het initiatief tot ketenbrede samenwerking in de voedselketen. Ik juich toe dat het bedrijfsleven nu het stokje overneemt voor verdere verduurzaming van de voedselketen’, aldus Buijink,

De Alliantie Verduurzaming Voedsel is een samenwerkingsverband van de Land- en Tuinbouworganisaties (LTO Nederland), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Van 2009 tot en met 2012 werkten deze brancheorganisaties met elkaar én met het ministerie van Economische Zaken (EZ) binnen het Platform Verduurzaming Voedsel. Meer informatie: www.verduurzamingvoedsel.nl