FNV: Cao-loze periode geen gevolgen voor pensioen

De cao-loze periode waarin de horeca zich bevindt na het stuklopen van de onderhandelingen heeft geen gevolgen voor het pensioen van horecamedewerkers. Dat laat FNV Horeca weten.

Op 1 april 2012 liep de horeca-cao af. Werkgevers en –nemers slaagden er de afgelopen maanden niet in om een nieuwe cao af te spreken. De onderhandelingen liepen stuk.

FNV Horeca laat op haar site weten dat er gewoon pensioen wordt opgebouwd, ondanks het ontbreken van een cao. Ook als je na 1 april in de horeca gaat werken en 21 jaar of ouder bent, ga je pensioen opbouwen bij Pensioenfonds Horeca & Catering, staat te lezen op FNVHoreca.nl.

De vakbond meldt verder dat de cao-onderhandelingen op donderdag 19 april een dieptepunt hebben bereikt. De onderhandelingen op die dag liepen stuk waarbij is besloten om tot een nader te bepalen tijdstip te stoppen met praten. De oude cao-regeling blijft gedurende 1 maand van kracht. Werknemers die na 31 maart 2012 in dienst zijn getreden, vallen onder de wettelijke regelingen.