Kleine badhotels Scheveningen in de problemen

Kleine badhotels Scheveningen in de problemen

Scheveningse badhotels hebben steeds meer moeite met het vullen van hun kamers. Volgens Omroep West blijkt uit onderzoek dat de bezetting van deze kleine hotels de afgelopen jaren onder het absolute minimum van 65 procent is gezakt.

Kleine badhotels op Scheveningen hebben het steeds moeilijker om hun hotels vol te krijgen, zo schrijft Omroep West op de website. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de bezettingsgraad de afgelopen jaren onder het absolute minimum van 65 procent is gezakt.

Toename aantal hotelbedden

Oorzaak van de problemen bij de kleine hoteliers is volgens het artikel de toename van het aantal hotelbedden in Den Haag. De afgelopen twaalf jaar waren dat er 700, aldus de gemeente een kleine week geleden.

In Den Haag werden in 2012 ruim 1,5 miljoen hotelovernachtingen geboekt, waarvan bijna de helft kwam van buitenlanders. Gezamenlijk waren zij goed voor een besteding van €200 miljoen.

Uitbreiding aanbod

De gemeente zet met het nieuwe beleidsplan echter in op uitbreiding van het aanbod. Zij wil met ‘Check in The Hague; Roomservice 2.0’ een volgende stap maken door toplocaties in de markt te zetten.

Wethouder Marjolein de Jong meldde ‘ruimte te zien in de binnenstad en in Scheveningen voor zich onderscheidende hotels’.