'Liever boete betalen dan schoonmaken

Bekeuringen van de Keuringsdienst van Voedingsmiddelen en Waren voor onhygiënische taferelen in de keuken, werden bij het gerenommeerde dim-sunrestaurant Grand Palace onder De Doelen in Rotterdam gezien als kostenpost. Het verhelpen van de toestand zou te veel geld kosten.

Dat liet de directrice van het restaurant weten aan de economische politierechter, zo bericht het AD. De zaak werd herhaaldelijk op de bon geslingerd voor problemen met keukenhygiëne. Zo werden bereide speenvarkens en inktvissen tegen de regels in bewaard op temperaturen boven de twintig graden.

‘Daar kunnen klanten, personeel en ook u zelf doodziek van worden. De randen van de frituurpan zaten vol oude voedselresten, volgezogen met vet’, stelde de politierechter streng richting de 32-jarige eigenaresse van de zaak.

De restaurantdirectie heeft beterschap beloofd. De rechter toonde clementie ten aanzien van het voorgenomen plan over te gaan tot sluiting, al eiste de rechter wel een boete van 9.000 euro. Justitie deed al eerder pogingen de zaak te sluiten. In maart werden nog kakkerlakken, die tussen etenswaren rondliepen, geconstateerd. Het restaurant kreeg toen enkele dagen de tijd de zaak te herstellen.