Overleg over restaurantconflict met gehandicapten

Restaurant Den Ouwen Ferdinandus in het Zeeuwse Absdale gaat in gesprek met Stichting Tragel om het conflict over restaurantbezoeken op te lossen. Het restaurant weert sinds kort gehandicapte bewoners van Tragel, omdat ze volgens de restauranteigenaar kinderen bang maken.

Twee weken geleden meldde uitbater Hillebrand dat de verstandelijk gehandicapte bewoners van Tragel niet meer welkom zijn in zijn restaurant. Hillebrand schreef een open brief die veel stof deed opwaaien. Directeur Gebruers van Tragel reageerde geschokt te zijn over de actie van Hillebrand.

Inmiddels lijken de twee partijen behoorlijk geschrokken te zijn over de ophef die het bericht in de regionale krant PZC teweeg bracht. Er is gekozen voor een soort radiostilte. De woorden die nu nog naar buiten komen zijn weloverwogen en zorgvuldig afgepast.

‘Deze zaak heeft in onze ogen inmiddels heel veel aandacht gekregen. We hebben afgesproken voorlopig niet te reageren op alle brieven en mails die bij ons zijn binnengekomen. We opteren voor rust en een pas op de plaats’, aldus woordvoerder Van Hooijdonk van Tragel in de PZC.

Duidelijk is wel dat Hillebrand van Den Ouwen Ferdinandus en Stichting Tragel met elkaar om de tafel gaan zitten. Daarnaast gaat de Stichting Tragel intern met de medewerkers alle procedures en gedragsregels tegen het licht houden met betrekking tot het op stap gaan met verstandelijk gehandicapten.