Jongerenactiemaand bij De Hofstee

Jongerenactiemaand bij De Hofstee

Restaurant De Hofstee in Bladel van Rob en Shameeza van der Veeken houdt in februari een speciale jongerenactiemaand.

Februari is bij De Hofstee in Bladel omgedoopt tot 'Nieuwe Oogstmaand'. Doel is om jongeren van 16 tot en met 23 jaar op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het Brabantse restaurant. Voor €30 kunnen ze vier gangen, inclusief een alcoholvrij aperitief bestellen.
Alliance

Het idee voor de jongerenactiemaand heeft eigenaar en chef-kok Rob van der Veeken overgenomen van restaurantorganisatie Alliance Gastronomique. Zij kennen de actieweek voor jongeren 'Culinair uit je dak'. Van der Veeken is bekend met deze actieweek uit de tijd dat hij als souschef bij tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht werkte. 'Er was altijd veel animo voor. Het is leuk om zo jonge mensen uit het vak zoals leerlingen van hotelscholen kennis te laten maken met uit eten gaan en met onze regionale keuken.'
Rustige maand
Van der Veeken heeft de actie voor jongeren uitgebreid van een week naar een maand. 'Februari is bij ons een rustige maand door het carnavalsfeest, veel studenten hebben dan een week vakantie.' Inmiddels heeft hij met de hotelschool De Rooi Pannen in Eindhoven contact gehad. Ook daar is de actie onder de aandacht gebracht.
Rob en Shameeza van der Veeken zijn sinds anderhalf jaar de eigenaren van De Hofstee in Bladel. Ze namen het tot restaurant verbouwde boerderij over van SVH Meesterkok Hein Willemsen.