Meer bezoekers voor BBB en Folie Culinaire

Meer bezoekers voor BBB en Folie Culinaire

De vakbeurs BBB en Folie Culinaire, een vakevent voor professionals in de topgastronomie, trokken samen 13.169 bezoekers. Dat betekent 10 procent meer ...

Dat laat de vakbeurzen weten in een persbericht. Beide vakbeurzen wisten de vakbezoekers drie dagen lang te binden en te boeien door special events op het gebied van wijnen, streekproducten en speciaalbieren en spraakmakende kookdemonstraties door internationale sterrenchefs.

Op de laatste beursdag op Folie Culinaire stond de finale van de Pastry Battle op het programma. Al meerdere malen daagde blogger en culinair redacteur Pieter Declercq van Hot Cuisine de Pierre patissiers uit toprestaurants in België uit om met hem de strijd aan te gaan.

Zeven battles passeerden sindsdien de revue, de finale vond plaats in Maastricht. De uiteindelijke winnaar werd Tiana Moretti, patissier bij restaurant Volta in Genk. Zij wist de jury te imponeren met haar dessertcreatie van watermeloen en komkommer met een ijspastille en schuim van gin en tonic. De battle werd op originele wijze in een boksring 'uitgevochten' en de 21-jarige Moretti alias 'Mama Moretti' mocht een echte boksring-pastry-belt in ontvangst nemen.

Het jubileumprogramma van de BBB kende dit jaar 60 special events waaronder kookwedstrijden tussen Belgische en Nederlandse koks. Op de laatste dag van de BBB werd het beste aanstormend kooktalent van 2014 bekend. Het werd Yenna van Leeuwen. Zij loopt op dit moment stage bij Chateau Neercanne.

Dinsdag 7 oktober vond het NK Oesters steken plaats tijdens de BBB. De uitslag NK Oesters steken 2014: 1e  Bas de Koeijer, 2e  Peter Oreel  en 3e  Patrick Simmerman.

De gemiddelde stijging in bezoekersaantallen van 15 procent is volgens de organisatie mede te danken aan de toename van bezoekers uit België. De jubilerende BBB opende op maandag 6 oktober met een speciaal welkom voor de Belgische gasten door Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met Lodewijk van der Grinten, Algemeen Directeur van Koninklijke Horeca Nederland, de officiële opening.

De BBB en Folie Culinaire worden in 2015 gehouden van 5 tot en met 7 oktober in MECC Maastricht.