Deze cijfers staan in het nieuwe Misset Catering Dossier (zie onder) dat 15 december verschijnt. Ook is vandaag in Wageningen een symposium rondom het onderzoek gehouden. Daaruit bleek onder meer dat 59 procent van de warme maaltijden in de instellingen nog steeds 's middags geconsumeerd wordt. Maar dit percentage is dalende.
Jongere cliënten 's avonds
’s Middags warm eten geldt voor 59 procent van de ziekenhuizen en voor 69 tot 82 procent van de ouderenzorg. Binnen gehandicaptenzorg is ’s middags warm eten eerder uitzondering dan regel (5 procent eet standaard ’s middags warm). De voorkeur van de cliënt verschuift langzaam maar zeker naar ‘s avonds warm eten. Met name jongere cliënten hebben een sterke voorkeur voor ’s avonds warm eten. Ook binnen ziekenhuizen is de behoefte om ’s avonds warm te eten duidelijk aanwezig.
In het nieuwe Misset Catering Dossier, gratis bij een abonnement op Misset Catering, meer informatie uit het Nationaal Zorg Onderzoek.