Het IJscafé in Nunspeet heeft mooiste ijsvitrine

Het IJscafé in Nunspeet heeft de wedstrijd om de mooiste ijsvitrine van Nederland gewonnen. De tweede plek is IJssalon Geleijnse in Renesse, derde is La Dolce in Borger.
Delen:

Verleden jaar een tweede plek maar dit jaar is Het IJscafé in Nunspeet de overduidelijke winnaar van de wedstrijd om de mooiste IJsvitrine, die IJstop de vereniging van Meesterijsbereiders jaarlijks houdt. De jury roemt het IJscafé om de perfect opgemaakte vitrine die ,ook na een duidelijke stormloop van klanten , er de gehele dag ” gelikt” uitziet. Volgens voorzitter Joep Biemans ,,een lust voor het oog.”

Jurybezoek na drukte

De prijs kwam onverwacht, zegt medewerker Anne de Glint. ,,We hadden een superdrukke dag achter de rug en waren juist bezig de vitrine weer helemaal op orde te maken.’’ Eigenaren Lijing Hu en Ilse Teunisse kunnen binnenkort een Hiber-shockfreezer in ontvangst nemen die te beschikking is gesteld door Carpigiani Nederland.

Winnaar verleden jaar nu tweede

De winnaar van verleden jaar, Jaap Geleijnse van de gelijknamige ijssalon in Renesse, legt beslag op de tweede plaats en ontvangt een pakket ijsgrondstoffen van Black. De derde prijs, een cursus receptuur berekenen van het IJscentrum is voor La Dolce uit Borger.

Dit jaar worden voor het eerst ook prijzen uitgereikt aan zogenaamde aanstormende talenten. De blenders, beschikbaar gesteld door Laan Heiloo, gaan naar ijssalon Martino uit Monster en ijssalon Kasper Paul in Lichtenvoorde.