nieuws

Alcoholbranche woest op Olm om bierwedstrijd

Café

Bierbrouwer Olm wil voor studenten een wereldrecordpoging bierdrinken organiseren. Belangenvereniging Stiva is er woest over en noemt het ‘stompzinnig en niet meer van deze tijd’, zo meldt het NOS.

Alcoholbranche woest op Olm om bierwedstrijd

De vereniging zegt dat de branche overmatig alcoholgebruik juist wil tegengaan en vindt de recordpoging van Olm Brouwerijen daarom onverstandig.

Tijdens het evenement wordt gratis bier getapt en ‘dan weet je dat er veel wordt gedronken’, zegt directeur de Wolf van Stiva tegen de NOS. Bovendien overtreedt de brouwer de reclamecode volgens de belangenvereniging, want gratis bier weggeven mag niet.

Volgens Olm Brouwerijen is gratis bier weggeven of zoveel mogelijk bier drinken niet het doel van de actie. De brouwer zegt dat ze alleen maar zoveel mogelijk studenten bij elkaar willen krijgen die een biertje drinken.

Stiva dient een klacht in bij de reclame code commissie als Olm de wereldrecordpoging niet afblaast. ‘De alcoholbranche houdt zich aan de regels van verantwoorde alcoholmarketing. Een actie zoals die van Olm is anno 2010 echt not done.’

Reageer op dit artikel