nieuws

‘Nederlandse jeugd drinkt minder alcohol

Café

Nederlandse jongeren tussen de 11 en 16 jaar zijn de afgelopen jaren gezonder gaan leven. Zij ontbijten vaker, nuttigen minder snoep en frisdrank en in de leeftijdsgroep van 11 tot en met 14 jaar zijn ook alcoholgebruik en roken afgenomen.

‘Nederlandse jeugd drinkt minder alcohol

Dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut, het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en de Universiteit Utrecht waarvan de resultaten dinsdag zijn bekendgemaakt.

De studie onder ruim 5600 jongeren maakt deel uit van het zogenoemde HBSC-onderzoek naar de gezondheid en het welbevinden van middelbare scholieren, dat de VN-gezondheidsorganisatie WHO vorig jaar voor de derde keer heeft laten uitvoeren in enkele tientallen landen.

Vergelijkende cijfers komen later dit jaar beschikbaar. In voorgaande edities bleek dat Nederlandse jongeren het relatief goed doen, maar wel hoog scoorden op roken, drinken en blowen.

Reageer op dit artikel