nieuws

Volgend jaar toch weer Rio aan de Rijn

Café

Het Antilliaanse festival Rio aan de Rijn in Arnhem gaat volgend jaar gewoon door, ondanks de dodelijke schietpartij tijdens de afgelopen editie. Dat maakt de organisatie bekend op onder meer haar website.

Volgend jaar toch weer Rio aan de Rijn

Op 21 augustus kwam een 48-jarige Hagenaar tijdens Rio aan de Rijn door kogels om het leven. Een 29-jarige man wordt daarvan verdacht. Twee omstanders raakten gewond. Vergelding zou het motief zijn, bleek in november voor de rechtbank.

De organisatie overlegde met de gemeente over de toekomst van Rio aan de Rijn. De slotsom is dat een ,,prachtig feest waar tienduizenden mensen veel plezier aan beleven, niet mag verdwijnen door de wandaden van een enkeling”, stelt de organisatie.

Rio aan de Rijn 2011 staat op de agenda voor 18, 19 en 20 augustus 2011. Er zal ook aandacht zijn voor de gebeurtenissen in 2010.

Reageer op dit artikel