nieuws

Britten klagen over schuimkraag

Café

Britse pubeigenaren worden door brouwerijen en ketens aangemoedigd om glazen bier te voorzien van een grotere schuimkraag. Dat stelt vakbond GMB. ‘Zo maken ze winst met lucht’, aldus de belangenorganisatie.

Britten klagen over schuimkraag

Dat meldt de Telegraaf. ‘Als een klant een pint bestelt en betaalt voor een pint, dan moet hij ook een pint krijgen’, zo quote het dagblad vakbondsbaas Paul Kenny. Volgens hem worden de ondernemers gestimuleerd de glazen niet meer volledig met gerstenat te vullen, maar deels met schuim.

In het Verenigd Koninkrijk is wettelijk vastgelegd hoe groot de glazen bier in de cafés mogen zijn. Een pint bestaat uit exact 568 milliliter. Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien geserveerde biertjes 4 procent te weinig drank bevatten, omdat er een klein laagje schuim op zat.

Voor wijn geldt het probleem niet. Dat wordt in Britse cafés in principe alleen geschonken in glazen van 175 of 250 milliliter en wordt met maatbekers afgemeten.

Reageer op dit artikel