nieuws

Logo Misset Horeca Koffie Top-100 onthuld

Café

De horeca krijgt er een prestigieuze vakwedstrijd bij. Op de Horecava in Amsterdam vond donderdag 12 januari een persconferentie plaats over de Misset Horeca Koffie Top-100, een ranglijst van beste koffie-adressen van Nederland. Op de Horecava werd het logo van de wedstrijd onthuld.

Logo Misset Horeca Koffie Top-100 onthuld

De Misset Horeca Koffie Top-100 is een initiatief van Misset Horeca in samenwerking met Friesche Vlag. Naar verwachting wordt de ranglijst in september gepresenteerd.

In de Koffie Top 100 worden de horecabedrijven geselecteerd die het beste omgaan met koffie en andere warme dranken. Het gaat niet alleen om espressobars. Ook cafés, lunchrooms en hotels dingen mee om een plekje in de ranglijst.

Peter de Koning van Friesche Vlag liet bij de perspresentatie weten dat Friese Vlag het initiatief omarmt omdat het kwaliteit wil uitdragen. ‘Koffie zit de laatste jaren behoorlijk in de lift. Maar ook als het goed gaat, blijft het van belang om aandacht te blijven vestigen op kwaliteit’.

De Koffie Top-100 gaat niet alleen over koffie. ‘Het gaat om warme dranken. Denk bijvoorbeeld aan chocomelk. In de ranglijst wordt gekeken naar de totale beleving van warme dranken’, aldus Kiki Reijnen van Friesche Vlag.

Zorgvuldig uitgevoerd

De selectie om in aanmerking te komen voor een plaats in de ranglijst wordt zorgvuldig uitgevoerd. Journalist Radboud Bergevoet van Misset Horeca hierover: ‘We werken niet met een open inschrijving. De horecabedrijven moeten voorgedragen worden door leveranciers en barista’s. Het komende half jaar worden ze bezocht en in september komt de ranglijst uit’.

Het aanwezige publiek reageerde positief op het initiatief. Grardie Akkerhuis van koffieketen Lebkov: ‘Een goed initiatief, mits goed uitgevoerd. Koffie in de horeca kan twee, wel drie boosten krijgen. Momenteel is de koffie in de horeca slecht’.

Anton Willemars van Buscaglione juicht de koffieranglijst ook toe. ‘Vooral vanwege het opbouwende element. Daar kunnen we van leren. Dat is beter dan ranglijsten waarin altijd wordt geschreven waarom dingen niet goed zijn’.

Reageer op dit artikel