nieuws

Afspraken over drugsvrije dancefeesten

Café

Organisatoren van dance-events in Amsterdam gaan er zelf op toezien dat er op de feesten geen harddrugs worden gebruikt. De gemeente heeft hierover met hen afspraken gemaakt, meldde burgemeester Job Cohen donderdag aan een commissie van de gemeenteraad.

Afspraken over drugsvrije dancefeesten

Aanleiding voor de afspraken zijn de vele arrestaties wegens verkoop of bezit van harddrugs tijdens de laatste twee edities van het technofeest Awakenings. In oktober werden maar liefst 127 aanhoudingen verricht.

Speciale box
Net zoals bij disco’s zullen bezoekers van dancefeesten gelegenheid krijgen vooraf verdovende middelen achter te laten in een speciale box. Dat gebeurt zonder sancties, maar ze zijn het spul dan wel kwijt.

Eerste verantwoordelijkheid
Volgens een woordvoerster van de gemeente richt de politie zich in eerste aanleg op observeren en monitoren van de wijze waarop de organisatoren invulling geven aan de gemaakte afspraken. ‘Bij hen ligt dus de eerste verantwoordelijkheid. Maar als de politie overtredingen constateert, zal ze optreden.’

Reageer op dit artikel