nieuws

Antonio van den Hengel Horecaheld 2010

Café

Antonio van den Hengel, eigenaar van Café Centraal in Soest is, vandaag uitgeroepen tot de Horecaheld 2010. Van de drie finalisten wist hij de meeste stemmen te verzamelen. Hij bleef hierdoor Piet de Jongh van De Beyerd in Breda en Marijke Vuik van biercafé Doerak in Delft voor.

Antonio van den Hengel Horecaheld 2010

‘De kroon op wat ik de laatste jaren heb neergezet.’ Reageert Antonio van den Hengel voor de microfoon van ‘moderator’ en ex Misset Horeca hoofdredacteur Hans Steenbergen. ‘De horeca is hard werken, maar ook hard genieten’, voegt hij daar aan toe. Onberoerd liet de uiverkiezing hem niet. ‘Ik ben sprakeloos. En was ook ontroerd toen ik hoorde genomineerd te zijn.’

De afgelopen maanden waren meerdere ondernemers genomineerd voor deze eerste verkiezing tot Horecaheld. Via internet konden gasten en relaties stemmen op de kandidaten. De drie fnalisten slaagden er stuk voor stuk in veel stemmen te verzamelen. Dat Van den Hengel zijn mede-finalisten voor bleef kwam volgens hem door het actief inschakelen van zijn netwerk. Zowel gasten als personeelsleden werden gestimuleerd stemmen te werven. Tot vanuit Maastricht werd er daardoor op hem gestemd.

De Horecahelden verkiezing is een initiatief van het SVH. En is in het leven geroepen om de SVH Toolkit onder de aandacht te brengen. Een hulpmiddel waarmee ondernemers makkelijker personeel kunnen werven, stimuleren en binden aa het bedrijf. Nu nog verlaat zeventig procent van het horecapersoneel voortijdig de branche. Werkgevers verwachten daarom over een paar jaar al een chronisch personeelstekort in de horeca.

Reageer op dit artikel