nieuws

Beck’s meldt biertekort

Café

De Duitse bierbrouwer Beck’s kampt met leveringsproblemen. Door het aanhoudend warme weer is de Inbev-dochter door zijn voorraad heen. Beck’s maakte bekend dat het niet in staat zal zijn om aan de leveringen te voldoen voor het einde van de maand.

Beck’s meldt biertekort

Een reclamecampagne werd ook al stilgelegd als gevolg van de leveringsproblemen. De brouwer heeft de voorbije maand zeer veel verkocht vanwege het mooie weer. Duitse brouwerijen hadden daarbij ook nog eens extra afzet door het WK voetbal, waardoor het bierverbruik hoger lag dan gewoonlijk.

Een woordvoerder van InBev zei dinsdag dat het onmogelijk is te voorzien wanneer Beck’s opnieuw op schema zit. Maar dat zou ‘mogelijk’ nog deze maand gebeuren. De vijf brouwerijen van Beck’s in Duitsland draaien overuren.

Reageer op dit artikel