nieuws

Brand in pand café de Hemel in Volendam

Café

In het pand van het voormalige café De Hemel in Volendam woedde in de nacht van vrijdag op zaterdag een korte brand. De brandweer kon de brand in een half uur blussen, aldus een woordvoerster van de politie.

Brand in pand café de Hemel in Volendam

Volgens de politiewoordvoerster ontstond de brand rond half drie in de kelder van het pand, in voormalig café de Blokhut. Er vielen geen gewonden.

Bouwvakkers waren overdag in het leegstaande pand bezig met werkzaamheden. Het vuur is vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden. Daardoor is isolatiemateriaal gaan smeulen, dat ’s nachts tot rookontwikkeling heeft geleid.

Bij een felle brand in café De Hemel kwamen in de nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001 veertien mensen om het leven. Ongeveer 180 cafébezoekers raakten gewond. Die brand ontstond doordat kerstversiering vlam vatte na het afsteken van sterretjes.

Reageer op dit artikel