nieuws

Burgemeester Amsterdam: ‘boete voor comazuipers

Café

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam wil dat comazuipers een boete krijgen als ze met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moeten worden. Ook moeten volgens Van der Laan de gemaakte politiekosten voor de medische behandeling op de comazuiper worden verhaald.

Burgemeester Amsterdam: ‘boete voor comazuipers

Dat meldt BN/DeStem nadat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam het bericht had bevestigd tegenover dagblad Trouw. Amsterdam heeft vooral bij grote evenementen als Koninginnedag, de jaarwisseling en een eventuele huldiging van Ajax te kampen met extra veel comazuipers.

Van der Laan wil het idee graag bespreken met minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Die heeft eerder laten weten dat comazuipers de kosten van hun ziekenhuisopname niet zelf hoeven te betalen. Ze vindt dat spoedeisende hulp in het ziekenhuis bij de basisverzekering hoort.

Binnenkort organiseert Schippers een rondetafelconferentie over dit onderwerp. Daarbij is ook de horeca uitgenodigd. Gesproken wordt er tussen hulpverleners, politie, horeca, bestuurders en verzekeraars over aspecten als overlast en de maatschappelijke kosten die comazuipen met zich meebrengen.

Reageer op dit artikel