nieuws

Cafés eerder dicht na voetbalgeweld

Café

De burgemeester van Bergen op Zoom heeft zaterdagnacht om één uur besloten alle kroegen aan de Grote Markt te sluiten nadat ongeregeldheden uitbraken na het verlies van het Nederlands elftal in de kwartfinale van het EK voetbal.

Cafés eerder dicht na voetbalgeweld

In de Brabantse gemeente hield de politie 23 mensen aan. Op de Grote Markt heerste volgens de politie na het laatste fluitsignaal een gespannen sfeer. Een groep van duizend tot 1500 mensen klonterde samen, stak vuurwerk af en smeet met fietsen en terrasmeubilair.

Toen de politie wilde ingrijpen, keerde de groep zich tegen de agenten. Daarop werden charges uitgevoerd. De burgemeester besloot toen alle kroegen aan de Grote Markt te sluiten om erger te voorkomen. Door de rondvliegende bierflessen, glazen en asbakken raakten enkele agenten lichtgewond.

Behalve in Bergen op Zoom was het ook in Delft behoorlijk onrustig na het verlies van Oranje in de kwartfinale van het EK. Ook daar voerde de politie charges uit om de menigte uiteen te drijven.

Reageer op dit artikel