nieuws

Carnavalsprent met misbruik jongeren op kroegraam

Café

Kroegbaas Frans Geraedts van café De Snjats in Roermond zegt niets te begrijpen van de ophef die is ontstaan over een afbeelding op zijn caféraam. Daarop wordt het seksueel misbruik door geestelijken op de hak genomen.

Carnavalsprent met misbruik jongeren op kroegraam

‘Vorig jaar hadden we een tekening over de toestanden met de tunnels van de A73. Het kan ook iets anders actueels zijn’, zegt Geraedts in De Telegraaf.

Op het raam van zijn café is de beschermheilige van Roermond, Sint Christoffel, met kindje Jezus op zijn schouder afgebeeld. Daarbij staat de tekst ‘Als ze maar van mijn kind afblijven’. De oud-deken Joep Haffmans antwoordt daarop tegen oud-bisschip Jo Gijsen met de woorden: ‘Jo, wij regelen wel wat jongen’.

De prent op het caféraam zorgt voor veel ophef. Het bisdom van Roermond noemt de carnavalsactie smakeloos en nodeloos kwetsend. De tekenaar van de prent, Peter Vissers, wijst op het feit dat het een traditie is om tijdens carnaval zaken op de hak te nemen.

Reageer op dit artikel