nieuws

De Blonde Pater verliest topbarista

Café

Liesbeth Sleijster werkt niet langer voor grand café De Blonde Pater in Nijmegen. Nederlands beste barista van dit moment heeft een punt gezet achter haar loopbaan bij het bekende Nijmeegse horecabedrijf. Ze heeft andere plannen.

De Blonde Pater verliest topbarista

Sleijster wil een nieuw koffieconcept opzetten. Dat liet ze woensdag 2 april weten tijdens een perslunch voor het Nederlandse Kampioenschap Barista en Latte Art in restaurant Diga in Amsterdam.

‘Ik heb 2,5 jaar met veel plezier bij De Blonde Pater gewerkt, maar wil nu wat anders. Ik ga een nieuw koffieconcept opzetten, waarover ik op dit moment niet meer kan vertellen’, aldus Sleijster.

Liesbeth Sleijster is regerend baristakampioen. In juni vertegenwoordigt ze ons land tijdens het WK Barista in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Bij De Blonde Pater werkte ze samen met onder andere Roos van Asten. Van Asten is oud-baristakampioen en behoort tot de betere espressomakers van ons land.

Naast Sleijster was ook Michel Buis aanwezig tijdens de perslunch enkele weken voorafgaand aan het NK Barista en Latte Art. Buis is drievoudig Latte Art-kampioen en werkzaam voor Grancafé van Bleijswijk in Enkhuizen. Het NK Barista en NK Latte Art worden op 21 april gehouden in Central Studios in Utrecht.

Reageer op dit artikel