De Radstake opent geheel vernieuwd terras

De Radstake opent geheel vernieuwd terras

De Radstake opent op zondag 17 mei DE HESSENHOF. Een compleet vernieuwd terras waarin de enorme parasol met een doorsnee van maar liefst 15 m als blikvanger en als overkapping fungeert.

De ruimte onder de reusachtige parasol is helemaal af te sluiten met glaswanden waardoor eigenlijk een enorme serre ontstaat. Ideaal voor alle weersomstandigheden. Regen en wind zijn geen spelbrekers meer voor een verblijf op het terras.

Aan de kant van de N 18 is een groot windscherm geplaatst dat ook het geluid van passerend verkeer reduceert voor een nog aangenamer verblijf buiten. Hierin zijn tevens de oplaadpunten voor elektronische fietsen verwerkt.

In een deel van de oude herberg van De Radstake is flink verbouwd. Een voormalige opslagruimte en een kantoor hebben plaats gemaakt voor een sfeervol restaurant met zo’n dertig zitplaatsen dat meteen grenst aan het nieuwe buitenterras. In de Hessenhof bevindt zich ook de oude Hessenbron waaruit vroeger het water voor de bierbrouwers van De Radstake werd gepompt.

De monumentale Lindeboom ( waaronder Napoleon zou hebben gezeten) is omringd met banken en de ook de oude paardendrinkbak heeft hierbij een plek gekregen.

De naam De Hessenhof refereert aan de oude Hessenweg waaraan De Radstake eeuwenlang als zogeheten pleisterplaats fungeerde. Die rol heeft De Hessenhof anno 2009 overgenomen.