nieuws

Domaine Tempier verkozen tot beste rosé van 2011

Café

De Domaine Tempier Bandol is verkozen tot de beste roséwijn van 2011. De wijn is verkozen tot over all winnaar tijdens het Wine & Food Festival in Amsterdam. De rosé versloeg bijna 500 concurrenten, een record aantal inzendingen voor de wedstrijd.

Domaine Tempier verkozen tot beste rosé van 2011

De Domaine Tempier, Bandol, uit Frankrijk (2010) kost 22,50 euro per fles en wordt geïmporteerd door Sauter Wijnen uit Maastricht en Bussum.

In de diverse categorieën vielen maar liefst zestien roséwijnen in de prijzen. Negen van deze toppers stonden ook vorig jaar al op de ranglijst. De Provence in Frankrijk speelt nog steeds de hoofdrol als het gaat om de herkomst van de rosés.

Organisator en juryvoorzitter Jan van Lissum omschrijft de beste roséwijnen als vers, fris en puur. ‘Technische wijnen die in geur en smaak kunstmatig aandoen zijn we dit jaar nauwelijks tegengekomen. Dat is wel eens anders geweest, zegt Van Lissum in een persverklaring.

De categorie-winnaars zijn te vinden op www.thewinesite.nl.