nieuws

Eenduidige regelgeving blijft noodzakelijk

Café

KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting en Astma Fonds zeggen blij te zijn met statement van minister Klink in de Tweede Kamer deze week over het rookverbod in de horeca. ‘Hij geeft aan dat er nu geen aanleiding is het rookverbod en de handhaving aan te passen’, aldus de fondsen in een gezamenlijke persverklaring.

Eenduidige regelgeving blijft noodzakelijk

De fondsen blijven voorstander van een rookvrije horeca zonder uitzonderingen. Ze reageren op de vorige week vrijgesproken café-eigenaar uit Breda in een rechtzaak na overtreding van het rookverbod.

KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting en Astma Fonds laten weten voorstander te blijven van eenduidige wetgeving zonder uitzonderingen. Een eventuele uitzondering in de wetgeving brengt eigen en nieuwe problemen met zich mee, stellen de fondsen.

Ton Hanselaar, directeur KWF Kankerbestrijding: ‘In België heeft men juist veel problemen doordat er uitzonderingen zijn gemaakt. Die situatie moeten we hier niet willen opzoeken. En daarnaast kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: meeroken is zeer schadelijk. De wet is er om de gezondheid van de werknemers in de horeca te beschermen. Of dit in een eenmanszaak is of niet, er mag geen onderscheid komen in wie wel of niet beschermd wordt.’