nieuws

Eerste drankboete voor pompstation

Café

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft aan een tankstation in Hoogeveen de eerste boete uitgedeeld voor de verkoop van alcohol. Dat heeft de eigenaar, Ewout Klok, donderdag laten weten.

Eerste drankboete voor pompstation

Klok, tevens voorzitter van de belangenvereniging voor pomphouders BETA, heeft de drank direct na het ontvangen van de boete uit de schappen gehaald. Vijf tankstations begonnen donderdag met de verkoop om een proefproces uit te lokken. Zij noemen het verbod om alcohol te verkopen voor benzinestation ‘symboolwetgeving.’

Nederlandse pomphouders mogen sinds 2000 geen alcohol verkopen vanwege de veiligheid op de weg. Daar zijn ze het niet mee eens. Net over de grens mag het namelijk wel.

Boete 900 euro

De eerste boete voor drankverkoop aan de pomp is 900 euro. Gaat het bedrijf van Klok toch nog door met de verkoop kan de boete oplopen tot 3600 euro en uiteindelijk zelfs leiden tot sluiting.

De Beta is bereid een proefproces aan te gaan tot aan het Europese Hof. Verliest de organisatie die procedure dan nmeet zij de bekeuring voor haar rekening.

Reageer op dit artikel