nieuws

Geen aftreden na uitspraken cafébrand

Café

Wethouder Jaap Bond van de gemeente Edam-Volendam treedt vooralsnog niet af na ophef over uitspraken over de cafébrand van 2001. Dit blijkt uit een brief die hij aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Geen aftreden na uitspraken cafébrand

De gemeenteraad van Edam-Volendam nam vorige week donderdag een motie van wantrouwen aan tegen Bond, nadat hij op een internetforum uitspraken had gedaan over de cafébrand in Volendam tijdens de nieuwjaarsnacht van 2001.

Bond had op een internetforum gesteld dat het CDA verantwoordelijk was voor de dood van de veertien kinderen die omkwamen bij de nieuwjaarsbrand. Hij maakte de opmerkingen na de aanhoudende kritiek op het strengere kermisbeleid van de gemeente.

Doel van de door het CDA ingediende motie was dat Bond zelf zijn ontslag indient.

Bond maakte zijn excuses, maar in de brief aan de gemeenteraad stelt hij nu dat hij hoopt dat daardoor niet de indruk is ontstaan dat hij niet meende wat hij zei.

De wethouder vindt dat de gemeenteraad een te zwaar middel hanteert en wil eerst een debat over de hele gang van zaken.

De wethouder schrijft dat na de nieuwjaarsramp weliswaar vele rapporten zijn geschreven en de regels iets zijn aangepunt, maar dat de praktijk nog altijd weerbarstig is.

Bepaalde horecaondernemingen vinden regelgeving best, zolang maar niet echt wordt gecontroleerd of aan die regelgeving wordt voldaan. Hij doelt hiermee onder meer op de sancties in het nieuwe kermisbeleid.

Reageer op dit artikel