nieuws

Gemeente Amsterdam doet homodisco de das om

Café

De gemeente Amsterdam heeft homo-discotheek Havana in de Reguliersdwarsstraat de das om gedaan. Dit zegt eigenaar Arno Eveleens. Hij krijgt een dusdanig strenge geluidsnorm opgelegd (83 db) dat hij in het pand geen discotheek meer kan exploiteren.

Gemeente Amsterdam doet homodisco de das om

‘Samen met de It en de Roxy behoorde Havana tot dé homo-discotheken van de stad. Dat onze doorstart zo moet eindigen vind ik heel jammer, aldus Eveleens tegen Misset Horeca.

Eveleens blijft wel exploitant van het pand. ‘We gaan iets anders doen. Eerst wordt het een beetje een underground locatie voor besloten feesten en partijen. Daarna – in mei – gaan we verbouwen.’ Eveleens gaat een business to business concept neerzetten. ‘Met zachte muziek, meer meubels en eten erbij.’ Hoe dit er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.

Eveleens kreeg de geluidsnorm opgelegd na klachten van een buurman. ‘Deze man woont een aantal huizen verderop. De naaste buren van Havana heb ik nog nooit ergens over horen mopperen. Dus ik snap het eigenlijk niet zo goed.’

Eveleens zegt door te zijn gegaan met Havana als de strenge geluidsnorm niet was opgelegd.

Volgens AV Consulting ligt het gemiddeld geluidsniveau in een discotheek tussen de 90 en 115 db.

Reageer op dit artikel