nieuws

Gemeente bindt in bij rel rond terrasstoelen

Café

Arvid Jongkamp van Brasserie Groen in Groningen mag toch zijn terrasstoelen laten staan. In een dreigbrief eiste de gemeente dat Jongkamp niet voldeed aan de eis rotan of rotan look-a-like terrasstoelen te plaatsen.

Gemeente bindt in bij rel rond terrasstoelen

De gemeente heeft nu laten weten dat Jongkamp de brief als niet verzonden kan beschouwen. Begin deze week kwam de horecaondernemer groot in het nieuws toen bekend werd dat de gemeente stelde dat zijn terrasstoelen te veel aluminium zouden bevatten.

Jongkamp was woedend over het dreigement tot sluiting van zijn zaak. Hij kreeg daarbij bijval van lokale politici die zich voor de camera’s van de regionale televisie openlijk afvroegen waar de gemeente toch mee bezig was.

Mogelijk speelt de mediaophef een rol bij het huidige standpunt van de gemeente. Jongkamp mag nu ontheffing aanvragen voor zijn stoelen die wel van rotan of rotan look-a-like zijn, maar ook alumimiun bevatten.

Reageer op dit artikel